Natte portefeuille verraadt 89-jarige na duik in dok

Natte portefeuille verraadt 89-jarige na duik in dok

Natte portefeuille verraadt 89-jarige na duik in dok

Merksem - Zijn doorweekte portefeuille nekte zaterdagnacht een 89-jarige Schotenaar. De man probeerde de politie eerst wijs te maken dat autodieven zijn BMW in een Merksems dok hadden gereden. Maar uiteindelijk bleek dat hij dat zelf had gedaan, in dronken toestand.

Een BMW break reed zaterdagavond rond 22u vanuit de Eugeen Meeusstraat in Merksem rechtdoor, door de vangrail op het T-kruispunt met de Westkaai. Hij belandde in het water van het Groot Dok. Een getuige hoorde de plons en ging een kijkje nemen. Hij zag een kale man uit het water klauteren en instappen in een bordeauxkleurige auto.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse, want mogelijk zaten er nog personen in de BMW. Duikers van de brandweer gingen te water om de auto te lokaliseren. De politie startte intussen een onderzoek naar de ‘verdwenen’ man.

Doorweekte portefeuille

Al snel bleek dat de BMW toebehoorde aan een 89-jarige man uit Schoten. Hij vertelde eerst dat zijn auto was gestolen. Maar toen hij zijn identiteitskaart moest tonen, viel hij door de mand. Want dat paspoort zat in een doorweekte portefeuille. Vervolgens smoesde de bejaarde dat hij door wegwerkzaamheden de weg kwijt was gespeeld in Merksem en zo in het dokwater was gereden. Uiteindelijk bleek dat hij te veel gedronken had. Zijn rijbewijs werd ingetrokken.

De bestuurder van de bordeauxkleurige auto die hem had opgepikt, kende de Schotenaar naar eigen zeggen niet. Maar die chauffeur bleek uiteindelijk een vriend van hem te zijn. De 89-jarige had hem opgebeld (met zijn natte gsm?) omdat hij in Merksem woont. De Schotenaar was bij zijn duik in het dok ook zijn huissleutels verloren. Daarom had hij bij zijn thuiskomst een raampje van de achterdeur moeten intrappen om binnen te geraken. Zijn avontuur wordt alleszins een stevige kluif voor de verzekering.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio