Atletiekclubs AT84 en Swin fuseren

Zwijndrecht - Op 1 november zullen de Zwijndrechtse clubs AT84 en SWIN fusioneren tot één atletiekvereniging. Daarmee wordt het meteen een van de grootste clubs van het land. Vroeger was er een lichte rivaliteit tussen de clubs, maar het voorbije jaar zijn ze heel snel naar elkaar toe gegroeid.

“Op dit moment zijn we nog twee autonome clubs”, verduidelijkt de secretaris van SWIN Michel Van Mulder. “De jeugdwerking tot miniem is al gemeenschappelijk vanaf 1 september. Onze clubs tellen allebei 300 à 350 leden.”

Voor de samensmelting is er nog wat werk aan de winkel. “Er moet nog veel administratie gebeuren. We plannen de start van een nieuwe vzw en de functies in het bestuur moeten nog verdeeld worden. Een naam is er ook nog niet, maar dat is zeker geen breekpunt. De sfeer is heel constructief.”

Evolutie

Ooit was dat anders. In een niet zo ver verleden was er zelfs nog sprake van rivaliteit tussen de twee Zwijndrechtse clubs. “Er is ondertussen veel veranderd, zoals een interne bestuurswissel bij AT84. We zijn al een jaar aan het verkennen. Het lag voor de hand dat het ooit zou gebeuren. Bij de atleten is er helemaal geen sprake van rivaliteit”, benadrukt Van Mulder.

Hij zie vooral voordelen in de fusie: “De twee clubs zijn heel complementair. Ieder heeft zijn eigen specialiteiten. Samen staan we sterker. Ik schat de slaagkans heel hoog in, want ze zeggen toch altijd dat verstandshuwelijken nog het langst standhouden.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio