'Het Belang van Limburg' is de zoetste krant van Vlaanderen

'Het Belang van Limburg' is de zoetste krant van Vlaanderen, blijkt uit een onderzoek van Rogil in opdracht van het Radio 1-programma Peeters & Pichal.

wverhaert

Rogil onderzocht met een panel deskundigen zeven Vlaamse kranten. Volgens de testers ruiken 'Het Laatste Nieuws', 'De Tijd' en 'Het Nieuwsblad' vrij neutraal. 'De Standaard' heeft dezelfde geur als hun zusterkrant 'Het Nieuwsblad'. De geur van "kattepis" bleek echter opmerkelijk aanwezig bij 'De Standaard'.

Vooral 'De Morgen', 'De Standaard' en 'Gazet van Antwerpen' kunnen volgens het panel makkelijk geïdentificeerd worden op basis van hun eigen geur. De Morgen ruikt net als 'Het Belang van Limburg' eerder zoet en heeft in ieder geval de minst zurige geur.

Motorolie

'Gazet van Antwerpen' bleek vooral chemisch te ruiken en associaties op te roepen met motorolie. 'Het Belang van Limburg', in dezelfde drukkerij gedrukt (!?), ruikt volgens het panel het zoetst.

De volledige resultaten van het onderzoek en reacties van de hoofdredacteurs hoort u vrijdagmorgen tussen 9 en 11 uur op Radio 1 in het programma 'Peeters & Pichal'.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER