Nike werft 150 man aan in Laakdal

Nike komt met verrassend nieuws in economisch moeilijke tijden. De sportkledinggigant werft 150 mensen aan voor het Europees distributiecentrum in Laakdal. Nike wil zich met extra werknemers toespitsen op het rechtstreeks verdelen naar sportwinkels in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

wverhaert

Nike opende in 1994 aan het Albertkanaal in Laakdal een modern verdeelcentrum van sportkleding en -attributen voor winkels in Europa, het Midden-Oosten en Europa. Het bedrijf groeide gestaag uit tot één van de grootste werkgevers in de Kempen.

Er werken momenteel 1.350 mensen met een vast contract. Tijdens de drukke zomermaanden komen daar nog tot 800 tijdelijke krachten bij. Nike wil het aantal vaste personeelsleden vanaf januari 2009 uitbreiden tot 1.500 mensen.

Maatwerk

"Nike levert steeds meer rechtstreeks aan de winkels. Dit vraagt maatwerk met meer en kleinere orders. Dat zorgt voor een complexer verdeelproces en meer mensen om dat te verwerken", verklaart personeelsdirecteur Filip Peeters de aanwervingen.

Nike gaat de 150 nieuwe mensen vooral bij de tijdelijke contracten zoeken. Een honderdtal mensen kan binnen het bedrijf doorgroeien. Vijftig anderen worden extern gezocht.

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio