Wie gaat met diamant aan de haal?

Het Diamantmuseum daagt jongeren uit om een diamant te stelen. En dat in het best beveiligde museum van het land. Niet in het echt, maar wel virtueel. Het gaat hier om het nieuwe computerspel ‘De Grote Diamantroof’.

Op de eerste verdieping van het provinciaal Diamantmuseum aan het Koningin Astridplein in Antwerpen kan je in de huid van een dief kruipen. De virtuele boef moet een reeks opdrachten uitvoeren in het virtuele Diamantmuseum.

“Wie de opdrachten correct uitvoert, krijgt een cijfercode om een echte kluis te openen”, zegt Micheline Van Branden van het Diamantmuseum. “De virtuele dief moet vooral behendig en creatief zijn. De speler wint dan een bijna-echte diamant. Het computerspel is ontwikkeld voor kinderen vanaf negen jaar en duurt ongeveer 15 minuten. Er komt geen geweld voor in het spel. De bediening gebeurt via een touch-screen.”

De Antwerpse firma Sakari Games ontwikkelde het spel. De organisatie Piazza dell’Arte begeleidde jongeren bij de artistieke vormgeving. Het ‘Grand Theft Diamond’-spel kan vanaf 24 oktober worden gespeeld. Het museumbezoek is gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar. www.diamantmuseum.be

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio