Directie brengt werknemers DAF Trucks op de hoogte

Momenteel is er bij DAF Trucks in Westerlo een ondernemingsraad aan de gang. Het personeel wordt eveneens op de hoogte gesteld van de afslankingsplannen van de directie. Bij de vrachtwagenproducent moeten de komende maanden ruim 750 banen verdwijnen. Op korte termijn zou het enkel gaan om natuurlijke afvloeiingen.

bsouffreau

Bij Daf Oevel is gisteren met verslagenheid gereageerd op het nieuws. Vorige week was al bekend geraakt dat er in Oevel in eerste instantie 290 tijdelijke contracten worden geschrapt. Dat gebeurt omdat de vraag naar vrachtwagens daalt en de productie moet worden bijgesteld. In Oevel worden cabines en assen geproduceerd die in Eindhoven worden geassembleerd.

Meer dan voorzien

Maar de daling van de wereldwijde vraag naar vrachtwagens maakt waarschijnlijk veel meer slachtoffers dan voorzien. Op een speciale bijeenkomst van de ondernemingsraad werd gisteren aangekondigd dat de productie nog verder wordt verlaagd. Vorige week werd al een productieverlaging bekend gemaakt van 245 naar 190 vrachtwagens, gisteren werd aangekondigd dat er in de toekomst nog slechts 170 trucks per dag zullen worden gemaakt in Westerlo.

Onduidelijkheid

De directie heeft gisteren geen uitspraken gedaan over het precieze aantal ontslagen. Volgens Hans Vaneerdewegh van het ABVV heeft een en ander tot gevolg dat ruim 750 van de ongeveer 2.800 werknemers hun job zullen verliezen. Het zou gaan om 600 tijdelijken, 90 interims en 60 vaste contracten. De vakbonden sluiten niet uit dat er acties volgen.

Lees hier meer reacties van werkgevers en werknemers op het slechte nieuws.

Lees hier ook 'Daf Trucks heeft geen keuze', het standpunt van redacteur Marc Balduyck.

Bent u een werknemer van Daf Trucks in Oevel en wilt u uw verhaal kwijt, dan kunt u per e-mail contact opnemen met onze redactie.

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio