"Mijn positie bij Ethias staat niet ter discussie" - audio

Mijn positie bij Ethias staat niet ter discussie - audio

"Mijn positie bij Ethias staat niet ter discussie" - audio

Print
Verzekeraar Ethias krijgt 1,5 miljard euro extra van de Vlaamse, Waalse en federale overheid. Daarvoor is een nieuwe structuur uitgetekend. Maar Steve Stevaert blijft naar eigen zeggen voorzitter. "Mijn positie staat niet ter discussie." Zijn aanblijven is evenwel nog niet van hogerhand bevestigd.
Beluister de reactie van Vlaams minister-president Kris Peeters:

Steve Stevaert: "Ik heb geen enkel signaal gekregen dat men mij weg wil", aldus de Limburgse gouverneur gisterenavond. Volgens het vrt-nieuws hebben Vlaams minister president Peeters en premier Leterme zich er nog niet over uitgesproken of Stevaert kan aanblijven als voorzitter.

Professioneel bestuur

De overheid wil dat de raad van bestuur geprofessionaliseerd wordt, zodat die raad ook werkelijk zijn controlefunctie kan uitoefenen. Er wordt nu op gewezen dat Stevaert zelf ooit heeft gezegd "geen bankier" te zijn.

Nieuwe producten

De nieuwe topman Hans Verstraete liet gisteren uitschijnen dat het aantal bestuurders - Ethias telt er momenteel zo'n 40 - zal worden verminderd. Er zal ook gesleuteld worden aan de populaire First-rekening, die verlieslatend is. De huidige klanten zullen dezelfde voorwaarden behouden, maar voor nieuwe klanten worden andere producten ontwikkeld. Er wordt ook aan gedacht om het uitstappen uit de rekening minder aantrekkelijk te maken via het invoeren van uitstapkosten.

Blokkeringsminderheid

In ruil voor de inbreng van telkens 500 miljoen van Vlaanderen, Wallonië en de federale overheid krijgen ze elk een blokkeringsminderheid in Ethias. Ze krijgen een vertegenwoordiging in de raad van bestuur van de verzekeraar.

Lees hier 'Overheid mag geen melkkoe worden', het standpunt van redacteur Johan Van Geyte.