Willem De Meyer moet (niet) weg uit Te Boelaarpark

Borgerhout - Borgerhout wil meer beelden in het Te Boelaarpark. En nee, het monument voor Willem De Meyer hoeft daarom niet noodzakelijk te verdwijnen. Nochtans heerst daar onrust over, nog vóór de districtsraad maandag advies geeft over het lot van het monument.

Het district brengt maandag advies uit over het beheerplan voor het Te Boelaarpark. In dat advies staat onder meer dat het beeld van Willem De Meyer van geringe beeldkwaliteit is en niet behouden moet blijven.

Ongenoegen

Die conclusie is zeer tot ongenoegen van het Algemeen Nederlands Zangverbond (ANZ), waarvan Willem De Meyer medestichter is. De organisatie wil dat het monument behouden blijft.

De Borgerhoutse districtsschepen, Wouter Van Besien (Groen!), zegt verbaasd te zijn over de commotie. “Wij geven slechts advies en uiteindelijk beslist Beeld in de Stad wat er gebeurt. We adviseren ook niet dat het monument van De Meyer weg moet. We zeggen dat het niet noodzakelijk moet blijven staan. Dat is iets heel anders”, zegt Wouter Van Besien.

Buurtbewoners

Volgens de districtsschepen bleek op infomomenten met buurtbewoners ook dat er weinig verbondenheid is met het monument. “Maar goed, ik ben bereid om die zin over het monument van De Meyer maandag te schrappen. Nogmaals, het monument moet niet weg.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio