Fietspaden langs spoorweg en Schotense Vaart

Wuustwezel - Er komt een fietspad langs de hogesnelheidslijn Antwerpen-Breda. De gemeenten Schoten, Brasschaat, Brecht en Wuustwezel werken op dat vlak samen. Het is de bedoeling dit fietspad in het fietsroutenetwerk van de Provincie Antwerpen in te voegen.

De gemeente Brecht treedt op als opdrachtgever, omdat het grootste deel van het traject op haar grondgebied ligt. Er wordt gerekend op een toelage van 40 procent van het Vlaamse Gewest én op 40 procent van de Provincie Antwerpen. De gemeenten betalen zelf het resterende bedrag van 20 procent.

De vier gemeentebesturen willen er op die manier toe bijdragen om de mobiliteitsproblemen tussen de stad Antwerpen en de Voor- en Noorderkempen op te lossen. Op dit moment slibben tijdens de piekuren nog te veel wegen dicht. De fiets kan naast het openbaar vervoer en mettertijd ook de trein – die al had moeten rijden - soelaas brengen.

Brecht gaat ook met Rijkevorsel samenwerken voor een nieuw fietspad langs de Schotense Vaart tussen Brug 9 in Sint-Lenaarts en Brug 8 in Rijkevorsel. Ook hier wordt gerekend op 40 procent subsidies van zowel de Vlaamse overheid als de Provincie Antwerpen. In dat dossier treedt Rijkevorsel op als bouwheer.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio