Jongeren slaan Antwerpse buschauffeur bewusteloos

In Antwerpen heeft er zich donderdagavond een nieuw geval van agressie tegenover een buschauffeur voorgedaan. De chauffeur, Gustaaf Van Mensel (52), weigerde twee jongeren te laten opstappen nadat hij zijn halte al verlaten had. Daarop werden de jongeren agressief en sloegen ze de buschauffeur door het openstaande raam bewusteloos.

ssimons

Het incident deed zich voor op lijn 21, die rijdt van het Centraal Station naar het Universitair Ziekenhuis. De bus had net de halte aan het Astridplein verlaten, toen twee allochtoonse jongeren die de bus gemist hadden, alsnog wilden opstappen aan het rode licht. De buschauffeur leefde het reglement van De Lijn na en weigerde de deuren te openen.

Bewusteloos

De twee jongeren werden daarop agressief. Ze liepen rond de bus en sloegen op de ramen. Toen de chauffeur zijn raampje opende om hen tot kalmte aan te manen, kreeg hij rake klappen. De man kon via de noodknop nog een noodoproep naar de dispatching van De Lijn sturen. Daarna viel hij bewusteloos op zijn stuur. Hij diende voor verzorging naar het Stuivenbergziekenhuis gebracht te worden. Daar werd onder meer een hersenschudding vastgesteld.

De daders zouden nog op vrije voeten zijn. Ze gingen na de feiten op de loop, maar de kans is groot dat ze door bewakingscamera's gefilmd werden.

Foto's Frank Boelens

"Waarom?"

Staf Van Mensel begrijpt niet wat hem donderdagvond overkwam. “Ik heb een zware hersenschudding en het is nog niet zeker of mijn oogkasten beschadigd zijn.” Naast zijn twijfelachtige fysieke toestand is Gustaaf ook emotioneel helemaal van de kaart.

“Ik zit me al de hele tijd af te vragen, waarom in godsnaam. Een van die mannen trok het raampje open, de andere haalde loeihard uit. Zonder enige aanleiding. Ik ben minuten bewusteloos geweest. Van wat er daarna gebeurde, weet ik niets meer. Het is verschrikkelijk.”

Foto's Frank Boelens

Nu in het nieuws