F1-piloten zijn amateurisme beu

F1-piloten zijn amateurisme beu

F1-piloten zijn amateurisme beu

Print
- Zondag kunnen we een nieuwe wereldkampioen hebben in de F1, maar daar was de paddock donderdag in Shanghai nog nauwelijks mee bezig. De farce met de drive through-straffen in Fuji was hét gespreksonderwerp en voor veel piloten is de maat vol. Ze eisen vaste en bekwame scheidsrechters, liefst iemand die zelf in de F1 heeft gereden.

Valencia, Spa, Monza, Singapore, Fuji: overal waren er omstreden beslissingen die dikwijls de uitslag beïnvloedden. Zoals afgelopen zondag de drive through-straffen voor Hamilton, Massa en Bourdais. Het gevoel dat Ferrari bevoordeeld wordt, laait weer op.

Of die complottheorieën nu kloppen of niet, feit is dat de stewards niet consequent zijn in hun beslissingen. Massa kreeg in Valencia geen en in Singapore wél een straf voor dezelfde inbreuk (onveilig wegrijden in de pitlane). Hamilton mocht in Monza op een bijzonder drieste manier inhalen, maar in Francorchamps en Fuji kreeg hij voor veel minder wel een sanctie.

Oud F1-rijder

De piloten zijn het amateurisme meer dan beu. Gisteren lanceerden ze een oproep om een beroep te doen op de ervaring van oud-F1- piloten.

“Er zijn momenten waarop ik de beslissingen ronduit oneerlijk vind”, zegt Jarno Trulli. “We moeten een professionele piloot bij de stewards krijgen, want nu hebben ze geen idee wat racen betekent.”

MEEST RECENT