Wereldprimeur: Vlaams koppel trouwt in hemel - Fotoalbum

Wereldprimeur: Vlaams koppel trouwt in hemel - Fotoalbum

Wereldprimeur: Vlaams koppel trouwt in hemel - Fotoalbum

Print
Trouwen is voor velen sowieso een benauwende oefening. Om nooit te vergeten ook. Voor wie het niet spannend genoeg kan zijn, kan nu trouwen in de hemel. Misviering vijftig meter hoog, begeleid door een zweverig kamerorkest en om het huwelijk symbolisch te bezegelen, een benji-sprong in de toekomst.

Sandra Eens en Jeroen Klippers, een jong koppeltje uit Tessenderlo, kregen donderdag de primeur. Het laat zich raden dat hun voorbeeld wereldwijd navolging krijgt. Maar het feestje is alleen voor de very happy few weggelegd. Kostprijs voor het totaalspektakel op donderdag: 100.000 euro.

“Vanaf 8.000 euro kan het ook al. Dan is het wel zonder opties”, zegt Stefan Kerkhofs, bedenker van ‘Marriage in the Sky’.

Pastoor

Om te huwen in de hemel moet je alles huren. Kranen, toiletten, tenten én mijnheer pastoor. Gelukkig is er zoiets als ‘Rent-a- Priest’. Maar dan nog is een pastoor, die een huwelijk op vijftig meter hoogte wilt voltrekken, niet zo makkelijk te vinden.

“Ik heb ja gezegd. Maar misschien had ik het toch niet moeten doen”, zegt eerwaarde Wilco uit Nederland. “Eventjes heb ik zelfs gedacht om terug naar huis te gaan. Je kan jezelf wel vragen stellen bij deze bedoening. Honderdduizend euro voor een persvoorstelling? Terwijl de halve wereld honger lijdt. Dat is toch wel een beetje vet.”

.

Nu in het nieuws