Dure Beslija verbreekt contract

Dure Beslija verbreekt contract

Dure Beslija verbreekt contract

Print
Mirsad Beslija (29) verbrak in onderling onderleg het contract, dat hem tot het eind van dit seizoen aan het Schotse Hearts bond. Hij onderhoudt de volgende twee maanden zijn conditie bij zijn Bosnische moederclub Bosno Visoko, om begin januari op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever.

Beslija’s lucratieve contract doet het nodige stof opwaaien in de Schotse pers. Beslija werd bijna drie jaar geleden voor het recordbedrag van 1,2 miljoen euro weggehaald bij RC Genk en verdiende bij Hearts 11.600 euro per week.

4.885 euro per minuut

Maar het zat al snel scheef in het huwelijk: Beslija was op de sukkel met blessures en was nooit gelukkig in Edinburgh. Hij stond in totaal zeven keer in de basis, viel even vaak in en stond zo 614 minuten op het veld in de Schotse Premier League. Een snel rekensommetje brengt ons op een bedrag van 425.000 euro per match of 4.885 euro per minuut dat Beslija Hearts gekost heeft.

STVV

De Bosnische ex-international werd vorig seizoen nog een half jaar uitgeleend aan STVV, maar stond bij de Kanaries slechts vier keer aan de aftrap.

MEER VOETBALNIEUWS