N-VA geeft CD&V er van langs tijdens Kamerdebat

N-VA geeft CD&V er van langs tijdens Kamerdebat

N-VA geeft CD&V er van langs tijdens Kamerdebat

Print
In de Kamer werd vandaag voor de tweede dag gedebatteerd over de beleidsverklaring van premier Yves Leterme (CD&V). Jan Jambon (N-VA) haalde tijdens het debat hard uit naar voormalige kartelpartner CD&V.

Jambon haalde uit naar de regering, de begroting én naar CD&V. Jambon hekelde het feit dat de N-VA altijd als een blok aan het been werd gezien. "Eens de N-VA buitengekieperd was, zou je het gaan zien, maar nu wordt de financiële crisis aangegrepen om ook de belofte van een begroting met overschot van zich af te werpen", klonk het.

Jambon richtte zijn pijlen ook op premier Leterme. Hij vroeg zich af waar de "koele cijferaar, de notaris" gebleven was. "Wij kennen u niet meer. Waar zijn de verkiezingsbeloftes van het kartel?"

De Wever

Het kwam ook tot een confrontatie tussen Bart de Wever en Yves Leterme. Die laatste gaf toe dat een federale begroting opstarten moeilijk is "zolang de financiële stromingen niet aangepast zijn".

De Wever pikte daarop in: "Geachte premier, als ik als politicus fundamentele overtuigingen heb, dan spreek ik die uit op de kansel. Ik heb u daar in de State of the Union één zinnetje over horen vertellen, over de pure evacuatie van dat probleem naar een dialoog waarvan we allemaal weten dat die geen resultaat zal opleveren voor 2009."

"We zullen u ter land, ter zee en in de lucht bevechten, van Opgrimbie tot in De Panne", sprak Jambon nog harde taal.

MEEST RECENT