Vrijdag bij Gazet van Antwerpen: Holy Smoke

Vrijdag bij Gazet van Antwerpen: Holy Smoke

Vrijdag bij Gazet van Antwerpen: Holy Smoke

Print
Antwerpen - Gazet van Antwerpen stelt u tien weken lang elke vrijdag een spannend boek voor uit onze ‘onbetrouwbare boekenreeks’. U knipt eenvoudigweg de bon uit die u in de krant vindt, u rept zich naar de krantenwinkel en daar krijgt u voor slechts 4,95 euro extra één van onze tien exclusieve uitgaven. Veel leesplezier!

In Holy Smoke van de Nieuw-Zeelandse zussen Anna (56) en Jane (54) Campion komt Ruth Baron, een Australische vrouw van in de twintig, op reis door India onder de invloed van sekteleider Chidaatma Baba. Wanneer haar ouders horen dat Ruth op het punt staat met de sekteleider te trouwen, lokken ze haar met een smoes terug naar Sydney. Daar ontmoet ze de NewYorkse psychotherapeut PJ Waters, zelf een ex-sektelid, die haar moet deprogrammeren en voorgoed uit de invloedssfeer van de sekte halen.

Ruth en PJ sluiten zich drie dagen op in een boerderij in de Australische outback. Aanvankelijk krijgt PJ geen vat op Ruth en is de sfeer te snijden. Maar gaandeweg geraken de twee toch tot elkaar aangetrokken en ontstaat er een passionele relatie waarbij erotische spanning en inventieve machtsspelletjes de boventoon voeren. Ruth en PJ voeden zich aan elkaar in hun zoektocht naar de ultieme zin van het leven. De gezusters Campion blinken uit in hun filmische beschrijving van de hypnotische aantrekkingskracht die van sekteleiders uitgaat. Nu eens grappig dan weer subservief, is Holy Smoke een pittige roman, verfilmd door Jane Campion met Kate Winslet en Harvey Keitel in de hoofdrollen.

GeD

Meer info: www.gva.be/onbetrouwbareboekenreeks

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio