Folklore uit de Elzas en vuurwerk met water

Folklore uit de Elzas en vuurwerk met water

Folklore uit de Elzas en vuurwerk met water

Print
Antwerpen - De Quinzaine Française Antwerpen staat dit jaar in het teken van de elzas. Komend weekend verrijst daarom een elzasdorp op de groenplaats. De veertiendaagse wordt op 22 oktober in stijl afgesloten met de Aquatique Show International, een indrukwekkend water- en lichtspel uit Straatsburg.

De Elzas is een regio die zowel geografisch als cultureel dicht bij Vlaanderen ligt. Dat kan u zelf ontdekken op 18 en 19 oktober, wanneer ambachtslui, wijnbrouwers, toeristische diensten en folkloristische groepen een onderkomen vinden in het Elzasdorp op de Groenplaats.

U kan daar kennismaken met regionale specialiteiten zoals foie gras, eau de vie, Flammenkuche, Munsterkaas en gebak zoals kougelhopf en pretzels. Ook een afvaardiging van de wijnbouwers van de CIVA (Conseil Interprofessionel des Vins d’Alsace) zakt af naar de Groenplaats om er de Grand Cru Alsacien voor te stellen.

Slotevenement

Drijvende krachten achter de toeristische, culturele en gastronomische uitspatting zijn de Comité Regional de Tourisme d’Alsace en de stad Antwerpen. Voor het grote publiek wordt het gratis slotevenement op 22, 23 en 24 oktober een knaller.

Dan palmen de wereldberoemde waterorgels van Straatsburg de Grote Markt in. De Aquatique Show International, die de hele wereld rondreist, biedt alle Antwerpenaren een spektakel van licht, geluid en bewegende beelden die geprojecteerd worden op watergordijnen.

Humoristische toets

“De Antwerpenaren, die van elke vorm van vuurwerk houden, zullen deze show die vuurwerk en water combineert zeker op prijs stellen”, garandeert cultuurschepen Philip Heylen (CD&V). “Het geheel krijgt een humoristische toets dankzij de deelname van humoristen en cabaretiers uit de Elzas, zoals Huguette Dreikaus en Roger Sieffer.”

Meer info op www.ambafrance-be.org/QFA2008 en www.aquatic-show.co

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio