Gasleiding veroorzaakt trillingen

Print
Oud-Turnhout - Op de Oude Arendonksebaan verlegt Eandis de middendrukleiding. Die was al enkele maanden de oorzaak van trillingen en gezoem in de huizen aan het begin van de straat.

Een vijftal huisjes op de Oude Arendonksebaan had al enkele maanden last. “Bij mij waren het niet echt trillingen, maar eerder een constant gezoem. Wij zitten meestal achteraan onze woning, maar het salon van onze buurman is vooraan. Hij had er wel veel last van”, zegt een van de bewoners.

Schuldige

De schuldige was een middendrukleiding van Eandis. “We hadden er vorig jaar een gelegd tussen Oud-Turnhout en Ravels”, legt de woordvoerder van Eandis uit. “Het is een reserveleiding. Niemand is er rechtstreeks op aangesloten.”

De trillingen ontstonden wellicht in het ontvangststation. Omdat de leiding bij de vijf huizen op de Oude Arendonksebaan dichtbij de gevel ligt, hadden alleen zij er last van. “Het is niet gevaarlijk”, gaat de woordvoerder verder. “Het is vergelijkbaar met een slag op een buis die je 500 meter verder ook hoort.”

Oplossing

Eandis werkt aan een oplossing. “De leiding is buiten werking gesteld en we werken aan een leiding achter de huizen. We hebben het tracé van de buis verlegd. Eind oktober moet alles opnieuw normaal zijn.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio