Metalcare organiseert geen infovergadering

Print
Mol - Bij firma Metalcare, gevestigd op de site Verlipack in Mol- Donk, werden de activiteiten stilgelegd na een negatief rapport van de Vlaamse milieu-inspectie. Het bedrijf vroeg al een nieuwe vergunning aan, maar gaat niet in op de vraag van het gemeentebestuur om een informatievergadering te organiseren voor de omwonenden.

Metalcare is al enkele jaren actief op de site van het voormaligeVerlipack in Mol-Donk. Het bedrijf verwerkt aluminiumslakken uit hoogovens. Na een uitgebreide controle van de Vlaamse milieu-inspectie en het Molse gemeentebestuur werd vastgesteld dat de firma zich niet hield aan de voorwaarden, gekoppeld aan de eerder verkregen milieuvergunning. De werkzaamheden werden stilgelegd.

Metalcare vroeg een nieuwe vergunning aan, maar berust al in de situatie dat de nijverheid zal moeten stilgelegd worden. Daarom wenst het niet in te gaan op de vraag van het gemeentebestuur om een informatievergadering te organiseren.

Niet verplicht

De vergadering zou het bedrijf de kans geven om tekst en uitleg te geven over de geplande activiteiten, maar wettelijk gezien is het bedrijf er niet toe verplicht. Het gemeentebestuur houdt zich aan de procedure om de omwonenden op de hoogte te stellen. De bewoners krijgen een brief in de bus en kunnen terecht bij de milieudienst voor meer informatie.

Bezwaarschriften kunnen ingediend worden bij ’t Getouw. Uiteindelijk zal de bestendige deputatie van de provincie Antwerpen een uitspraak doen in het dossier.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio