Dieven stelen autozetels

Dieven stelen autozetels

Dieven stelen autozetels

Rijkevorsel - Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag werd op drie verschillende plaatsen in de politiezone Noorderkempen ingebroken in auto’s. Telkens werden de zetels gestolen. Het ging ook iedere keer over auto’s van het type Seat Alhambra.

De dieven hadden het duidelijk op auto’s van het type Seat Alhambra gemunt. In de Minderhoutsestraat en de Witherenweg in Minderhout (Hoogstraten) werden respectievelijk een en vijf zetels buitgemaakt. Op de Looiweg in Rijkevorsel haalden inbrekers drie zetels, twee hoofdsteunen een een gps uit een Seat Alhambra.

Gedupeerd

Mariska Jansen, van de Witherenweg in Minderhout, is een van de gedupeerden. “Ik heb zelf twee kinderen en in het weekend zijn de kinderen van mijn vriend ook thuis. Zo’n gezinswagen is dus de ideale oplossing. Toen ik vanmorgen de kinderen om 6.30u naar de onthaalmoeder wilde brengen, kwamen mijn dochtertje en ik tot de vaststelling dat de zetels achterin de auto er gewoon uitgehaald waren.”

Mariska Jansen contacteerde daarop de politie. “Door deze inbraak zijn we natuurlijk ernstig ontgeriefd. We proberen via de verzekering een oplossing te vinden. We overwegen ook om een alarmsysteem in de auto te laten plaatsen. Het is misschien belachelijk op zich, maar echt vrolijk word ik er niet van.”

Motieven

Adjudant Jacobs, van de politie­zone Noorderkempen kent de motieven van de ­daders niet. ”Daar hebben we het raden naar. Enige tijd geleden kregen we dergelijke verhalen wel te horen vanuit West-Vlaanderen. Het blijkt een rage. Na de airbags zijn nu blijkbaar de autozetels populair in het milieu. Het is opmerkelijk dat het allemaal zetels van hetzelfde type auto zijn die gestolen werden. De daders moeten hun werk goed voorbereid hebben.”

Reclame

Ook bij het ­Arrondissementeel Informatiekruispunt, waar alle meldingen van de provincie binnenkomen, is het de eerste keer dat ze met dergelijke feiten geconfronteerd worden. “We vernamen dat deze stoelen 500 tot 700 euro waard zijn. Als je dan natuurlijk heel veel reclame maakt over hoe gemakkelijk demonteerbaar deze ­stoelen zijn, kunnen we ons inbeelden dat sommige mensen met criminele gedachten daar brood in zien.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio