Planckendael verliest bonobo

Print
Mechelen - Net nu Planckendael beginnen bouwen was aan een nieuwe bonobo-familie, heeft het dierenpark in Muizen kweekman Kidogo na een kortstondige ziekte verloren. De andere bonobo’s werden eveneens ziek, maar zijn er gelukkig weer bovenop.

Om nieuw bloed te krijgen, vertrok Hortense met haar drie zonen eind september naar Nederland. Lomela en Jasiri kwamen naar Muizen. Maar op 6 oktober stelden de verzorgers vast dat een aan- tal bonobo’s zienderogen achteruit ging. Ze aten en dronken niet meer.

“De precieze oorzaak is nog niet duidelijk. Het is wel heel toevallig dat dit vlak na het transport gebeurt. Er is niemand iets te verwijten. De dieren werden nog onderzocht voor het transport en er is een quarantaineperiode. Maar zo zie je dat je het toch nooit helemaal waterdicht kan maken. Dat je een dier verliest is spijtig, dat het om een kweekman gaat maakt het dubbel zo erg. Met Kidogo waren er nog kweekmogelijkheden. Zijn bloedlijn was nog enigszins ondervertegenwoordigd”, zegt woordvoerster Ilse Segers.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio