Privégeld moet nieuw zwembad redden

Print
Heist-op-den-Berg - De Heistse gemeenteraad heeft dinsdag beslist om een studie te laten maken voor de realisatie van een multifunctioneel sportcomplex met recreatie- en wedstrijdzwembad in de Lostraat. De vervanging van het 36 jaar oude bad is evenwel een (te) zware financiële dobber voor de gemeente. Als oplossing schuift het college nu een samenwerking met een privépartner naar voren.

Heist bouwde in 1972 een gloednieuw zwembad. Dat is na 36 jaar intensief gebruik een oud bad geworden, dat grotendeels is versleten. “Een nieuw zwembad is mijn prioriteit voor deze legislatuur”, bevestigde sportschepen Nand Blauwens (Open Vld) op vragen van de oppositie. “Het is aan vervanging toe en beantwoordt niet meer aan de huidige normen.”

Heikel punt

Wanneer het zwembad er zal staan, is nog wel een heikel punt. “Heist heeft deze legislatuur niet de middelen om het project te financieren”, zegt Blauwens.

“Om de bouw en exploitatie van een nieuw bad mogelijk te maken, zouden wij een publiekprivate samenwerking willen opstarten. We hebben het Autonoom Gemeente Bedrijf opdracht gegeven een verregaande studie te starten rond de haalbaarheid van dit sportcomplex. Als de gemeente dit alleen zou moeten betalen, duurt het misschien nog tien jaar.”

Fitnesszaal

Mogelijk wil de privé-investeerder er ook een fitnesszaal of saunacomplex bijbouwen om de investering commercieel rendabel te maken. “Maar dat is nog toekomstmuziek. Als alles vlot verloopt, kunnen we ten vroegste binnen een drietal jaren al het lintje doorknippen”, stelt Blauwens.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio