Basisschool Mater Christi scoort voor verkeersveiligheid

Basisschool Mater Christi scoort voor verkeersveiligheid

Basisschool Mater Christi scoort voor verkeersveiligheid

Print
Lint - De provincie Antwerpen beloonde woensdag 121 kleuter- en/of basisscholen voor hun inzet rond verkeer en mobiliteit. Het doel? Praktijk- en ervaringsgerichte verkeers- en mobiliteitsonderwijs, streven naar een veiligere schoolomgeving en ouders actief betrekken. Bij de gelauwerden was woensdag voor het eerst de gesubsidieerde vrije basisschool Mater Christi uit Lint.

“We hebben er twee jaar over gedaan en dus betekent dit veel voor ons”, reageren directeur Philippe Goethaert en verkeersouder Freddy Bellis. “Er werden dan ook heel wat inspanningen geleverd door leerkrachten, oudervereniging en de werkgroep Verkeer."

Rode kaarten

"We werkten bijvoorbeeld met rode en groene kaarten tijdens straatacties rond juist parkeren en het vrijhouden van trottoirs. Naast educatie in de les gaan de zesdejaars ook met ouders en politie de straat op om een fietsdiploma te halen.” Het Sint-Stanislascollege uit Berchem is een van de twee scholen die het label eerder verloor, maar nu weer behaalde.

“Het vraagt van vooral leerkrachten een andere manier van denken”, stelt Erik Ariens, beleidsmedewerker in Sint-Stanislas. “Ook directie en ouders moeten meegaan. De normen voor het 10op10-label liggen nu bovendien hoger dan in het begin. Maar eens de bal aan het rollen gaat... Vijf, zes jaar geleden bevraagden we alle ouders. Ze waren algemeen tevreden, maar vonden dat er werk aan de winkel was rond verkeer. Dat was een ideale opstap naar het 10op10-label. De werkgroepen Verkeer, Ouders en Milieu op School werken nauw samen. Er is nu zelfs sprake van kruisbestuiving.”

In onze regio kregen 32 scholen zo’n 10op10-label. Klik hier voor het volledige klassement!

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio