De Lama’s spuwen er even op los in Antwerpen

De Lama’s spuwen er even op los in Antwerpen

De Lama’s spuwen er even op los in Antwerpen

Print
Antwerpen - Improvisatieshows à la Onvoorziene Omstandigheden lijken bij ons een beetje doodgebloed. Maar in Nederland zijn De Lama’s nog wel verschrikkelijk populair. Het collectief achter het gelijknamige tvprogramma van BNN wil stoppen op een hoogtepunt en is momenteel bezig aan een afscheidstournee. Ook een bezoek aan de Antwerpse Stadsschouwburg staat daarbij op het programma.Vrezen De Lama’s niet dat ze in Vlaanderen geen publiek zullen vinden? “Nou, laatst spraken er mensen mij in Antwerpen-Centraal aan. Of ik niet bekend was van televisie?” vertelt Ruben Nicolai, veruit de populairste lama. “Uit die gesprekjes bleek dat het programma in Vlaanderen graag wordt bekeken.”

Meer beschouwend

“Vlamingen zijn meer beschouwend. Nederlanders reageren constant. Dat geeft toch een ander soort humor. We kijken wel uit naar de shows in Antwerpen. Dat wordt een strijd tussen de rijke Nederlanders uit Brasschaat en de domme Belgen (lacht). ”Niet alleen qua stijl zullen De Lama’s wikken en wegen. Ook over de inhoud beloven ze goed na te denken.

“In Nederland hebben we veel succes met de figuur Karl Noten: een populaire fitnesstrainer die betrapt is op het bezit van kinderporno. Maar die kennen de Belgen natuurlijk niet. We zullen het met prins Laurent en Leterme moeten doen. Over het Belgische voetbal beginnen we liever niet. Met derde klasse houden we ons niet bezig”, grapt van der Meer.

Stappen in de stad

Overigens hebben de Lama’s wel een Antwerps tintje. Presentator Patrick Lodiers en Ruben Nicolai woonden elk een tijdje in de stad. Na hun optredens gaan ze alvast een avondje stappen. “Mag ik tot slot nog de groeten doen? Dan graag aan de portiers van de Noxx”, lacht Nicolai.

De Lama’s: 16, 17 en 18 oktober om 20u in de Stadsschouwburg, Theaterplein 1, Antwerpen.
Tickets: 0900-69.900, www.stadsschouwburgantwerpen.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio