Uitbater ontdekt zelf uitgereden benzinepomp

Uitbater ontdekt zelf uitgereden benzinepomp

Uitbater ontdekt zelf uitgereden benzinepomp

Print
Wijnegem - Een automobilist reed woensdagavond rond 23.15u een benzinepomp van het Texacotankstation in Wijnegem uit de grond. De uitbater werd 's nachts door niemand gebeld. Hij kwam donderdagochtend zelf bij de averij uit.

“Ik kwam hier vanmorgen (donderdagmorgen, red.) aanrijden en zag van ver dat de verlichting van het tankstation niet brandde”, begint uitbater Leysen van de Texaco op de Turnhoutsebaan, nabij de brug over het Albertkanaal.

“Ik dacht dat er een zekering was gesprongen. Toen ik dichterbij kwam zag ik de ware toedracht. Een van mijn twee pompen en de betaalterminal van Bancontact waren gewoon uit de grond gereden. Meer kan ik niet zeggen, want meer weet ik ook niet. Ik weet van niets. Ik werd alleszins 's nachts door niemand gebeld.”

Wat was er gebeurd? Woensdagavond rond 23.15u was een 37-jarige automobilist uit Antwerpen naar eigen zeggen geslipt toen hij van de brug kwam. Hij ging over het trottoir en een omzoomde bloembak en knalde vol tegen een pomp in het Texaco-tankstation aan huisnummer 496. De pomp werd volledig tegen de grond gedrukt, brandstof spoot in het rond. Politie en brandweer kwamen ter plaatse en sloten de Turnhoutsebaan in beide richtingen af.

“Het veiligheidssysteem heeft blijkbaar gewerkt waardoor de brandstoftoevoer automatisch wordt afgesloten”, vervolgt uitbater Leysen. “Maar nogmaals, meer weet ik niet. Blijkbaar vond niemand het nodig om mij te bellen. Noch de politie, noch de brandweer. De buren ook niet, maar zij dachten dat dat al was gebeurd. Straf, want ik ben toch de enige die weet hoe het hier allemaal in elkaar zit.”

Hallo, politie Minos? “Dat de uitbater van het tankstation niet werd gebeld? Dat is vreemd”, reageert commissaris Johan Wonnink. “Bij gebrek aan informatie kan ik daar geen reactie over kwijt. Ik laat een en ander nakijken.”

De Texacouitbater hoopt alleszins dat de herstelligen van zijn pomp niet te lang duren. “Ik ben zelfstandig uitbater. Niet open betekent niets verdienen.”

Foto: Frank Boelens

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio