Update: Daf geeft nog geen definitieve cijfers

Update: Daf geeft nog geen definitieve cijfers

Update: Daf geeft nog geen definitieve cijfers

Print
Westerlo - Bij DAF Trucks in Oevel wordt een aantal tijdelijke jobs geschrapt. De directie geeft geen cijfers. Bij de vakbonden circuleren aantallen tussen 290 en 500.

Vrachtwagens zijn zowat de mieren van de economie. Indien de economie minder goed draait, zijn er ook minder trucks nodig.

Dalende vraag

Bij de Nederlandse groep DAF in Eindhoven heeft men onderhand de eerste signalen opgevangen dat de vraag naar trucks snel daalt. De meeste transportbedrijven stellen de aankoop van nieuwe vrachtwagens uit en beslissen om nog wat langer met de oude trucks te rijden.

“Wij moeten ons daar als bedrijf op afstellen”, zegt Ron den Engelsen van DAF. “Dat heeft dan ook gevolgen voor de fabriek in Oevel waar vooral cabines en onderstellen gemaakt worden. Indien het productieritme vertraagd wordt, moeten we onvermijdelijk ook een aantal tijdelijke werknemers naar huis sturen.”

Minstens 200

In Oevel werken vandaag 1.700 mensen, van wie 400 tijdelijke werkkrachten. Hoeveel van hen precies moeten afvloeien, is nog niet duidelijk. In de omgeving van het bedrijf wordt gevreesd voor minstens 200 afvloeiingen. Het kunnen er ook 300 zijn. De vakbonden vrezen dat het er op termijn zelfs 500 kunnen worden.

Op de hoofdzetel in Eindhoven zouden plannen worden uitgewerkt om de dagproductie in twee fasen af te bouwen van 245 vrachtwagens tot eerst 220 en dan later tot 190 per dag. DAF blijft in afwachting de markt bestuderen en zal in de komende maanden bekijken hoe de situatie verder evolueert.

De vakbonden reageren voorlopig niet op de berichten. Ze plegen eerst nog overleg met hun achterban.

Lees hier ook 'Daf Trucks schrapt 290 jobs in Oevel', het nieuwsbericht van gisteren.
Lees hier ook 'Kempense werknemers Daf leven in onrust', het nieuwsbericht van zaterdag 11/10.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio