Reynders wil Kaupthingbank redden met Belgisch geld

Reynders wil Kaupthingbank redden met Belgisch geld

Reynders wil Kaupthingbank redden met Belgisch geld

Print
De Belgische staat overweegt om het Luxemburgse onderdeel van de Kaupthingbank deels te nationaliseren. Op die manier kan de overheid de spaarrekeningen van Belgische klanten vrijwaren. Dat meldt het financiële dagblad 'De Tijd' op basis van uitspraken van minister van Financiën Didier Reynders.

Volgens Reynders is de Belgische overheid bereid om deel te nemen in een overname van de bank. De operatie zou het geld van Belgische rekeninghouders van Kaupthing in veiligheid brengen.

Leterme

Leterme ontving eerder al gedupeerde spaarders van de Kaupthingbank in zijn ambtswoning. Hun bankrekeningen staan nog steeds geblokkeerd.

Het daaropvolgende onderhoud tussen de Belgische premier en zijn Luxemburgse collega Jean-Claude Juncker om de Belgische spaargelden op rekeningen van de noodlijdende Ijslandse bank Kaupthing veilig te stellen, heeft niets opgebracht.

Leterme verklaarde daarop te hopen dat de continuïteit van de IJslandse bank verzekerd blijft. Mocht de bank alsnog over kop gaan, moeten er garanties zijn voor de spaarders.

Morgen vliegt Leterme naar IJsland voor overleg met premier Haarde.

MEEST RECENT