Busje komt zo voor muziekliefhebbers

Busje komt zo voor muziekliefhebbers

Busje komt zo voor muziekliefhebbers

Hamme - Zeven horecazaken gelegen achter de N41 presenteren de negende muzikale kroegentocht Achter Den Dijk, verwijzend naar het boek Mensen achter de dijk van Filip De Pillecyn. Zeven bands uit de regio krijgen de kans om zich bekend te maken bij het publiek. Er is een grote variatie aan muziekgenres. Twee busjes pendelen tussen de cafés.

“Door het laattijdig afhaken van één van de pioniers nam de organisatie van negende kroegentocht Achter Den Dijk een moeilijke start”, geeft woordvoerder Geert Spiessens van de deelnemende horecazaken toe.

“Met extra inspanningen zit het initiatief op het goede spoor. Een recordaantal kroegen doen mee. De sponsoring verliep vlot. Het programma bevat enkele toppers. Zo nemen we een aanloop naar de 10de editie in 2009. Dan schudden we iets speciaals uit de mouw.”

Populaire muziek

Naast de muzikale hoogstandjes streven de kroegbazen een tweede belangrijk doel na. “Wij willen zoveel mogelijk bezoekers laten kennismaken met de horecazaken gelegen tussen Durme en Schelde. Wij hopen dat zij door de muziek de gezelligheid in de cafés en restaurants van dit toeristisch gebied leren waarderen om later nog eens terug te keren.”

Toch draait bij de kroegentocht alles rond populaire muziek. Vooral de jaren zestig, zeventig en tachtig staan centraal met The Romantics uit Sint-Niklaas (café De Stijve Laars), Ad Fundum (De Groenen Boomgaard) en The Lords (Aards Paradijs). Voor pop, rock en blues zorgen The Dalls (Mieke Macke) en Mama Jody (Den Bunt).

Tickets

Om het de bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken, pendelen twee busjes een hele avond tussen de muzikale trefpunten.
“Zo krijgt iedereen probleemloos de kans om alle deelnemende zaken en bands te leren kennen. Een ticket geeft toegang tot de zeven kroegen en het busvervoer.”

Wim ONSELAERE


Negende Kroegentocht Achter Den Dijk, vrijdag 17 oktober van 20.30u-1.30u, tickets in voorverkoop 3 euro (kassa 4 euro). 0496-83.04.43.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio