Garage De Witte exposeert ruimer

Garage De Witte exposeert ruimer

Garage De Witte exposeert ruimer

Sint-Gillis-Waas - Nissan-verdeler De Witte uit Sint-Gillis-Waas zit eindelijk ruimer. Zopas namen Peter De Witte en Caroline Verhulst een ruimere en vooral ook modernere showroom in gebruik.

“Mijn vader Hugo startte het bedrijf in 1971”, zegt Peter De Witte. “Op de hoek van de Sint-Niklaas- en Smoutstraat begon hij met de verkoop en het onderhoud van alle merken. Drie jaar later werd hij verdeler van Datsun, nu Nissan. Nog eens drie jaar later vestigde hij zich vanwege plaatsgebrek op de huidige locatie. Dat was vooral voor de toonzaal.”

Automobiellandschap

Net die toonzaal was de laatste jaren het tere punt voor de jonge zaakvoerders. Een ruimte voor zeven wagens was hen veel te klein. “Zo lang wij in de zaak woonden, was er geen uitbreiding mogelijk. Toen we een woonst in de buurt hadden gevonden, konden we werk maken van onze plannen. In de toonzaal is er nu plaats voor dubbel zoveel auto’s.”

De nieuwe ruimte omvat de vroegere toonzaal uitgebreid met de oppervlakte van het voormalige woongedeelte. “De uitbreiding is gerealiseerd met zicht op de toekomst. Nu staan er veertien wagens in de showroom, maar in toekomst kunnen er twintig staan. We speelden met het project ook in op de noden in het automobiellandschap. Zo is er een vergaderruimte voor samenkomsten met het personeel. Er staan ook twee verkoopslokalen en een wachtruimte voor de klanten ter beschikking. Een passerelle maakt een vlotter verloop van opendeurdagen mogelijk”, legt Peter Witte uit.

Hij is de merkverdeler tussen Linkeroever en Wachtebeke. Zijn klantenbestand telt 1500 adressen. De Witte verwacht in de nabije toekomst een aangroei van het personeelbestand. Dat telt zes werknemers.

Garage De Witte, Sint-Niklaasstraat 92 in Sint-Gillis-Waas.
www.garagedewitte.be

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio