Opdracht voor de  derde keer volbracht

Opdracht voor de derde keer volbracht

Opdracht voor de derde keer volbracht

Sint-Gillis-Waas - Michiel Van Bokhoven (50) kwam woensdag in de vooravond weer thuis in De Klinge. Hij was moe maar voldaan na zijn derde geslaagde fietsbedevaart, een tocht van 29 dagen en 3.500 km naar Santiago de Compostella. Het was al de derde keer dat hij zo’n bedevaart ondernam.

Van Bokhoven is een verwoed fietser. De laatste jaren maakt hij er een gewoonte van om een sponsorfietstocht op zijn jaarprogramma te zetten. Het goede doel was dit jaar de actie Kom op tegen Kanker. Voor het tweede jaar op rij koos de fietser het bedevaartsoord Santiago de Compostella uit als bestemming.

“Vorig jaar reed ik via de klassieke route”, begint Michiel Van Bokhoven zijn verhaal. “Dit jaar zocht ik de heuvels en de bergen op, via onder meer de Ardennen en Centraal-Frankrijk. Op weg naar de Pyreneeën hield ik halt in Lourdes. Daar was het nog zeer druk twee dagen na het bezoek van de paus. Dan volgde een vijftiental cols in de Franse en Spaanse Pyreneeën. In een afdaling kwam ik even in de problemen door afkoelingsverschijnselen.”

Het was dit jaar een zwaardere tocht dan die van 2007, maar toch blikt de fietser zeer tevreden terug. “Het was over het algemeen mooi weer. De tocht verliep nagenoeg zonder problemen. Op technisch vlak waren die er ook niet. De traditie wil dat ik op die lange afstanden nog nooit lek reed. Mijn fluovestje werd wel gestolen en ook mijn handschoenen heb ik onderweg verloren”, vat Michiel zijn tegenvallers samen.

Een fietstocht als deze is voor hem een sportieve, spirituele en altruïstische uitdaging. “Door het te koppelen aan een goed doel geef ik mijn inspanningen een extra dimensie. Ik plan om het volgend jaar een vierde keer te doen. Als het opnieuw Compostela wordt, dan kies ik voor nog een andere route. De kans bestaat ook dat ik voor afwisseling kies. In dat geval wordt Rome de bestemming in 2009”, licht Van Bokhoven zijn plannen toe.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio