Nieuwjaarsfuif op Grote Markt

Nieuwjaarsfuif op Grote Markt

Nieuwjaarsfuif op Grote Markt

Sint-Niklaas - De Grote Markt doet het als evenementenplein steeds beter. Voor het eerst zal het marktplein nu ook dienstdoen als feestplein tijdens de oudejaarsnacht. Jo Van Bockstal, organisator van het zomerfestival Viva Lola, neemt het initiatief voor een grote nieuwjaarsfuif in een circustent.

De laatste jaren was het aantal nieuwjaarsfuiven in Sint-Niklaas wat afgenomen. Nu ook de traditionele fuif in de Rollierszolder niet kan plaatsvinden, werd het fuifaanbod tijdens de oudejaarsnacht in Sint-Niklase wel heel mager. Maar daar gaan Jo Van Bockstal, organisator van het zomerfestival Viva Lola, en Steve Vonck, uitbater van café ’t Hemelrijk op de Grote Markt, iets aan doen.

Circustent

”Ik ben al dertig jaar actief in de horeca en als organisator in Sint-Niklaas, maar nog nooit heb ik een nieuwjaarsfuif op de Grote Markt meegemaakt”, schetst Van Bockstal. ”Dat gaan we dit jaar dus wél eens doen. Het wordt iets speciaals. De nieuwjaarsfuif zal plaatsvinden in de grote circustent van Circus Malter. De tent is 26 op 36 meter groot en heeft een capaciteit van een duizendtal fuifgangers. Het is nog vroeg, maar we rekenen die nacht toch op een achthonderdtal mensen. We gaan de tent ook mooi inkleden, een beetje in de geest van het zwoele Viva Lola. Het zal ook geen puur dance-evenement worden. Het mag ietsje meer zijn.”

De Grote Markt is de gedroomde locatie voor Van Bockstal. ”Voor een fuif tijdens de oudejaarsnacht is de markt natuurlijk ideaal. Maar ook om andere redenen denk ik dat dit kan slagen. Er is momenteel veel positivisme en enthousiasme in de stad. Dat kunnen we met die nieuwjaarsfuif extra in de verf zetten.”

Kruissnelheid

Burgemeester Freddy Willockx (sp.a) is tevreden met het initiatief. ”Dit groot nieuwjaarsevenement ligt wat in het verlengde van de K3-dag en de start van de Dakar-rally, de andere grote evenementen van de komende maanden. De Grote Markt is als evenementenplein stilaan op kruissnelheid aan het komen, dat merk je. De Markt komt steeds meer tot zijn recht. We vragen natuurlijk tolerantie tijdens de oudejaarsnacht. Maar de organisatoren hebben al bewezen dat ze een groot evenement in goede banen kunnen leiden.”

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio