Ontmoetingscentrum ...

borsbeek - De Bosbeekse senioren hebben er sinds deze week een ontmoetingscentrum bij. Vooral voor de ouderen die niet zijn aangesloten bij een vereniging, is dat goed nieuws.

Niets dan blije gezichten tijdens de opening van het seniorencentrum in de Karel Soetelaan. Het kleinschalige project moet vooral de senioren van Borsbeek-West een kans bieden elkaar vaker te ontmoeten.

Niet-georganiseerd

”Dit gedeelte van Borsbeek wordt door de Autolei gescheiden van de rest van de gemeente”, vertelt Rik De Weerdt van Okra Sint Jacobus. ”In Borsbeek-centrum hebben we een actieve afdeling, hier mikken we ook op de niet-georganiseerde senioren.”

Het centrum diende tot voor kort als vergaderlokaal en wordt nu door het gemeentebestuur ter beschikking gesteld. ’In het begin zal het enkel op maandagnamiddag open zijn, maar het is wel de bedoeling dat daar dagen bijkomen. We kunnen nu al rekenen op een ploeg van acht vrijwilligers.”

Gezelschapsspellen

De senioren kunnen er terecht voor een praatje, om te kaarten of andere gezelschapsspellen te spelen. ”Gewoon iets komen drinken kan natuurlijk ook. We bieden de drank aan zeer democratische prijzen aan, bij mooi weer kan men hier ook in de tuin zitten.”

Ideeën zijn er ondertussen al genoeg. ”We denken aan het organiseren van een quiz, bingonamiddag en een dartswedstrijd. Eerst gaan we toch de ruimte wat gezelliger inrichten, sponsors daarvoor zijn natuurlijk welkom”, lacht De Weerdt.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio