Senioren kwaad over vermoedelijke sluiting clublokaal

Senioren kwaad over vermoedelijke sluiting clublokaal

Senioren kwaad over vermoedelijke sluiting clublokaal

Ekeren - Het seniorenhonk in de Moretuslei sluit wellicht de deuren. “Daar zijn gegronde redenen voor”, klinkt het bij het districtsbestuur. De gebruikers zijn kwaad en bang tegelijkertijd: “Wij komen hier al jaren. En nu zouden we te duur zijn. Maar als het honk sluit, zijn we meteen ook onze vrienden kwijt.”

Sommige senioren zakken al meer dan 25 jaar af naar het lokaal aan de Moretuslei. “Gemiddeld komen we hier met elf of twaalf personen biljarten of kaarten”, vertelt Jacky Holemans. “Het district vindt dat we te duur zijn. Maar dit kost toch bijna niets? Het gebouw is eigendom van de stad. Het district organiseert jaarlijks een nieuwjaarsreceptie: dat kost handenvol geld, maar heb ik ooit gevraagd om zo’n receptie?”

Dienstencentrum

Op de eerste verdieping van het pand is het ABC-wijkcentrum gevestigd. “Daar staat het boordevol computers”, zegt Sus Hendrickx. “Voor computer- en taallessen is er blijkbaar geld genoeg. Wellicht wil het centrum uitbreiden en moeten wij weg. Wij kregen te horen dat de kosten per persoon te hoog oplopen. Maar in het Veltwijckpark zit een boogschuttersclub met een viertal leden. Die club krijgt subsidies.”

“Als het lokaal sluit, is dat meteen ook het einde van onze vriendengroep. We zouden naar een dienstencentrum van het OCMW kunnen, maar dat is niet hetzelfde. Trouwens, ook de toekomst van het seniorenlokaal op Schoonbroek is bedreigd.”

“Gegronde redenen”

Volgens Sabine Coene (2070 E.K.E.R.E.N), districtsschepen voor seniorenzaken, is er nog geen definitieve beslissing. “Die wordt op de volgende districtsraad genomen. Maar er zijn wel gegronde redenen om stappen te ondernemen. En we laten de senioren in geen geval in de kou staan. Minder dan 500m van het huidige lokaal is er al een alternatief.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio