Guy Broeckx leidt Rumstse kudde

Rumst - Guy Broeckx is onlangs als pastoor aangesteld in de parochies Sint-Pieter in Rumst centrum en Heilige Familie in de wijk Vosberg. “Ik vind hier een actieve bevolking en voelde me meteen thuis”, is zijn reactie een maand na zijn aanstelling.

Pater Frank (74) moest onlangs om gezondheidsredenen zijn werk als pastoor in Rumst opgeven. Guy Broeckx (55) volgt hem op. Naast de zorg van de parochie Sint-Pieter krijgt hij ook de verantwoordelijkheid over buurtparochie Heilige Familie in Rumst Vosberg, weliswaar met assistentie van diaken Bert Hellebaut.

Gedreven

De nieuwe pastoor heeft opvallende opvattingen over liturgie, betrokkenheid van jongeren en verantwoordelijkheid. Hij houdt zich gedreven bezig met de problematiek van de vluchtelingen en was de initiatiefnemer van de ‘Dag van de Vluchteling’ in Terhagen.

In Rumst woonden maar liefst 500 mensen zijn aanstellingsmis bij. Toch loopt blijkbaar niet alles op wieltjes. “Klopt” lacht Broeckx. “Ik ken mijn nieuwe woonst nog niet zo goed want bij het uit het bad stappen ben ik uitgegleden. Een gecompliceerde polsbreuk maakt het me sindsdien erg lastig, maar we slepen er ons wel doorheen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio