Lier krijgt Franse toets

Lier krijgt Franse toets

Lier krijgt Franse toets

Lier - De Week van de Smaak 2008 vindt plaats van 13 tot 23 november en presenteert meer dan duizend activiteiten in Vlaanderen en Brussel. Van de 244 evenementen in de
provincie Antwerpen vinden er liefst 61 in Lier plaats. Lier is niet voor niets dit jaar de Stad van de Smaak.

Alle activiteiten toelichten is natuurlijk een onbegonnen zaak. U kan ze trouwens sinds woensdag bekijken op de website www.weekvandesmaak.be! Helaas is het tijdelijk nog niet mogelijk om per gemeente te zoeken. Lier gaat alleszins op zoek naar verschillende smaken in musea, scholen, bioscopen, wijken en winkelvitrines.

Geur en smaak

“We laten op allerlei manieren de geur en de smaak van Frankrijk, dit jaar het gastland van de Week van de Smaak, binnensijpelen en brengen mensen van alle leeftijden rond de tafel. We pakken op zondag 23 november ook uit met een uniek slotevenement op de stadsvesten. Daar organiseren we de Cirkel van de Smaak, met een heuse wereldmarkt en massa’s verenigingen en organisaties. Zelfs Franse markthandelaars zakken af naar Lier om de cirkel een extra Franse toets te geven. Allemaal zorgen zij voor een boeiende, culinaire reis over de stadsvesten”, belooft schepen van Cultuur Els Van Weert (Lier Leeft).

Arc de Triomphe

“De Grote Markt overdekken we op zondag 23 november met een speciale tent die aan een kraan wordt opgehangen. Het marktplein baadt die dag in een Franse sfeer door de bouw van een Arc de Triomphe. Dankzij de Lierse bakkers herbergt die Lierse vlaaikens. De Lierse ’arc’ maakt van de Grote Markt ook meteen de ideale aankomstplaats van de Pallietertour: een fietstocht langs horecazaken in Lier en het omliggende Pallieterland.

De Lierse horeca zet met ’FoLIERs de France’ zijn beste beentje voor. Restaurants en tavernes zorgen dan voor allerlei gerechten uit de verschillende Franse regio’s. Dat doen ze trouwens al sinds augustus”, benadrukt Els Van Weert.

Meer info: 03-8000.555 of www.stadvandesmaak2008.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio