De Lichten heeft eindelijk een nieuwe cafetaria

De Lichten heeft eindelijk een nieuwe cafetaria

De Lichten heeft eindelijk een nieuwe cafetaria

Heist-op-den-Berg - De nieuwe, zeer ruime cafetaria aan sportcomplex De Lichten in Booischot (Heist) is een feit. Eindelijk is het gedaan met pintjes tappen in een benauwde container. Nu kunnen de sportclubs gebruik maken van een prachtige infrastructuur met drie compartimenten. Volleybalclub Mendo wordt de concessiehouder en belangrijkste gebruiker.

De nieuwe cafetaria bestaat uit drie compartimenten, die tot één geheel omgevormd kunnen worden. “De cafetaria is gebouwd op de kleedkamers. Vanuit de kantine heb je een prachtig zicht op de sporthal. Er zijn drie tapkranen en bijbehorende ruime keuken. Onze sponsor zorgde zelfs voor draadloos internet. We bestaan dit jaar 35 jaar. Dit is het mooiste cadeau dat we ons konden indenken”, zegt een tevreden voorzitster Els Claes van volleybalclub Mendo.

Officiële brief

Jaren geleden werd al een officiële brief gericht naar het gemeentebestuur met de vraag om een cafetaria te bouwen. “Ik heb de brief laatst nog in mijn handen gehad. Hij bleek 25 jaar oud. Nooit kon het gemeentebestuur aan onze vraag voldoen. De laatste vijf jaren zijn we dan intensief met het dossier bezig geweest en kijk: eindelijk is het zover. Hier gaan we nog veel pintjes kunnen tappen”, lacht voorzitster Els Claes.

Al die jaren was het behelpen in een container en een oude caravan, die buiten de sporthal opgesteld stonden. “Dat was echt niet gezellig en praktisch. Nu hebben we een kantine om trots op te zijn, zoals maar weinig clubs kunnen hebben! Het toont aan dat er een vernieuwde aandacht voor sport in Heist is”, zegt Claes.

500.000 euro

Volgens het bestuur is er een bedrag van 500.000 euro geïnvesteerd. Het autonoom gemeentebedrijf was bouwheer en Mendo wordt de concessiehouder. “Van zodra het contract getekend is, gaan we onderhandelen met andere kandidaten die mogelijk de kantine deels wil huren. Ik denk dan aan de atletiekclub, softbal, badminton, minivoetbal, enzovoort”, somt kantineverantwoordelijke Johan Verheyden op.

www.mendo.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio