Bedrijventerrein Duwijck krijgt kinderopvang

Lier - De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen wenst in de buurt van het nieuwe bedrijventerrein Duwijck in Lier in een kinderopvang te voorzien. Het stadsbestuur wil hieraan meewerken, ook financieel.

POM Antwerpen realiseerde aan Punch Graphix een bijkomend bedrijventerrein van 12,9 hectare. Als bijkomende dienstverlening voor de werknemers van de bedrijven die zich daar vestigden, wil POM Antwerpen opvang voor kinderen tot drie jaar aanbieden. De vzw Mivas werd bereid gevonden om een gebouw aan de Antwerpsesteenweg 387 hiervoor ter beschikking te stellen.

Veertig plaatsen

POM Antwerpen heeft het engagement van verschillende bedrijven voor vijftien plaatsen. Zij genieten een voorkeurrecht. Er resten dus nog 25 plaatsen voor stads- en OCMW-personeel en voor inwoners van Lier. De kosten om het pand van Mivas voor kinderopvang geschikt te maken raamt het stadsbestuur op één miljoen euro. De stad neemt hiervan 93.750 euro voor haar rekening en de bedrijven 56.250 euro. De overige 85 procent wordt gesubsidieerd.

“We zijn bereid te participeren aan deze bijkomende locatie voor kinderopvang”, bevestigt schepen van Gezinsbeleid Maria Vekemans (CD&V/N-VA). “Maar wel onder een aantal voorwaarden. Zo moet de vooropgestelde subsidie er ook echt komen.” Het lokaal overleg Kinderopvang adviseerde deze mogelijke uitbreiding alvast positief. POM Antwerpen combineert de kinderopvang met een strijkatelier voor de werknemers van het bedrijventerrein Duwijck.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio