Groenservice verzorgt grasmatten

Sint-Amands - Terwijl Groenservice in Oppuurs (Sint-Amands) al jaren een goede naam geniet, heeft nu heel sportminnend België het bedrijf leren kennen. De nieuwe grasmat van het Koning Boudewijnstadion in Brussel, die door Groenservice werd aangeleverd, kreeg van enkele voetbalspelers immers heel wat kritiek te verwerken.

Zaakvoerder Frans De Bleser (45) begon exact een kwart-eeuw geleden met zijn bedrijf en werkt nu met 18 werknemers. “Ik begon met het maaien van de gemeentelijke voetbalvelden in Sint-Amands en doe dat ook al in Puurs, Rumst, Boom en tal van Brabantse gemeenten”, vertelt hij. Van gras maaien en onderhouden kwam uiteindelijk gras aanleggen. Dat is een complexer iets dan het lijkt, waardoor opdrachtgevers bij gespecialiseerde bedrijven met de nodige deskundigheid terechtkomen zoals Groenservice in Oppuurs.

Mee evolueren

Frans De Bleser kon door de nodige investeringen in machines mee in die markt evolueren. Hij laat zich nu omringen door een bekwaam team. “Ik kreeg de kans om het eerste voetbalveld van SK Lierse te vernieuwen. De club speelde datzelfde jaar op onze grasmat al kampioen in eerste nationale. Het terrein van RSC Anderlecht mocht ik zo’n tien jaar geleden voor de eerste keer vernieuwen. Sindsdien ligt dat veld er ook veel beter bij.”

Olivier Kloostermeyer(38) onderhield jarenlang de voetbalterreinen van RSC Anderlecht en leerde zo Frans De Bleser kennen. “Ik ben ten slotte overgestapt naar zijn bedrijf waar ik als projectleider insta voor de aanleg en het onderhoud van voetbalvelden. Via buitenlandse congressen en beurzen volgen we de nieuwste ontwikkelingen in voetbalvelden van nabij.”

Golfterreinen

De uit Berchem afkomstige Ronny Lambrechts begon negen jaar geleden als projectleider bij Groenservice. “Ik zag mogelijkheden in de populair wordende golfsport. We legden het Dragon Golfterrein in Bornem aan, het golfterrein in Pepinster en recentelijk nog een vlak bij Marseille. Veel gerenommeerde golfterreinen zijn inmiddels aan renovatie toe. We hebben nu zelfs opdrachten in Marokko en Algerije”, stelt hij.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio