Bornemnaar ontwerpt 'Speelgoed van het jaar'

Bornemnaar ontwerpt 'Speelgoed van het jaar'

Bornemnaar ontwerpt 'Speelgoed van het jaar'

Bornem - “Dit is een lichtelijk uit de hand gelopen hobby. Het was eigenlijk nooit mijn bedoeling om in de speelgoedbusiness te gaan”, zegt Alexander Van de Rostijne uit Bornem. Zijn helikopter Tandem z-1 werd woensdag in het Speelgoedmuseum verkozen tot e_SSLqSpeelgoed van het jaar’.

Al van zijn kinderjaren droomde Alexander Van de Rostijne van vliegtuigjes en helikopters. “Op mijn negende kreeg ik van mijn ouders een modelbouwdoosje waarmee ik een vliegtuigje kon maken dat echt kon vliegen. Wat later kwam ik ook bij een modelbouwclub terecht en sindsdien heeft die passie me nooit meer losgelaten”, zegt Van de Rostijne.

Droom wordt werkelijkheid

“Ik droomde ervan om mijn eigen helikoptertje te ontwikkelen dat echt kon vliegen. En dat bleek echt niet zo evident. Zeker niet aangezien ik er eentje wilde maken dat klein, veilig en stevig moest zijn, onafhankelijk ook van weer en wind. Na jarenlang knutselen in mijn kamertje lukte het, en ik vond bij toeval mensen die het speeltje op de markt wilden brengen”, vertelt hij.

Meer zelfs, intussen zijn wereldwijd al meer dan 12,5 miljoen exemplaren van het helikoptertje in piepschuim verkocht. “Een onverhoopt succes, want het was eigenlijk nooit mijn bedoeling om hiermee in de business te gaan. Ik was al blij toen ik erin was geslaagd om mijn heli te laten vliegen. Maar ik kan je als burgerlijk ingenieur wel verzekeren dat dit een hoogtechnologisch speeltje is. Wat wil je ook, het is nog geen 20 centimeter groot, weegt amper 22 gram en heeft twee echt draaiende rotorbladen."

De TandemZ-1 van Silverlit kost 49,95 euro.
Meer info: www.silverlit-flyingclub.com

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio