Pmd-zakken te duur verkocht in Lier

Pmd-zakken te duur verkocht in Lier

Pmd-zakken te duur verkocht in Lier

Lier - De intergemeentelijke vereniging Ivarem verdeelt in Lierse winkels pmd-zakken met een verkoopprijs van 2,50 euro. Maar volgens het belastingreglement van de stad Lier mag een rol van tien blauwe zakken slechts twee euro kosten.

Zelf kochten we woensdag tien pmd-zakken in de Carrefour van Lier. Kostprijs: 2,50 euro. Volgens het belastingreglement van de stad Lier is dat vijftig eurocent te veel. De fout ligt volgens het stadsbestuur bij Ivarem. Die liet nieuwe pmd-zakken maken en ging ervan uit dat de prijs ervan in alle gemeenten dezelfde was. Niet dus. Gevolg is wel dat de pmd-zakken die in Lier verkocht worden een wikkel dragen met 2,50 euro als verkoopprijs.

Vijftig cent

Toen Ivarem dit ontdekte, vroeg het aan de stad om de prijs met vijftig cent te verhogen. Het college gaat hier nog niet op in. “Wie toch te veel aangerekend kreeg, moet dan die vijftig cent in de winkel gaan terugvragen. Maar ja, niet iedereen heeft daarvan een kasticket”, beseft schepen van Financiën Frank Boogaerts (CD&V/N-VA).

De winkels die in Lier de pmd-zakken verkopen, zouden door de stad via een brief gevraagd worden de oude prijs van twee euro te blijven hanteren. Greta Moonen van Carrefour Lier zegt dat ze die brief woensdag nog niet ontvangen heeft. Dat klopt, want de brief wordt pas vandaag, donderdag, verstuurd, terwijl de beslissing van het schepencollege om de brief te versturen al van 16 september dateert.

Extra pmd-zakken

Ivarem maakt nu speciaal voor de winkels in Lier extra pmd-zakken met de juiste verkoopprijs. “De extra kosten zijn voor de stad”, zegt Ivarem-directeur Jos Boeckx.

CVR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio