Grensincidenten brengt taal en muziek samen

De jaarlijkse confrontatie tussen Vlaanderen en Nederland in taal en muziek vindt dit jaar op zaterdag 18 en zondag 19 oktober plaats in Baarle-Hertog-Nassau. Grensincidenten voor kinderen is dit jaar voorbehouden voor scholen op 24 oktober.

Het grensoverschrijdende cultuurtreffen Grensincidenten is aan zijn achtste editie toe. In het weekend hanteert het gebeuren de beproefde formule. Op zaterdag 18 oktober barst om 20u het muzikale deel los in Landgoed Schaluinen met de Vlaamse raszanger Kris De Bruyne. Daarnaast verzamelde Guy Roelofs in zijn band Tjane een reeks Vlaamse en Nederlandse topmuzikanten, die pop, jazz en traditionele muziek uit de Lage Landen versmelten tot een soort Nederlandse wereldmuziek. Tickets kosten vijf euro.

Grensincidenten pakt traditiegetrouw op zondag uit met een taalgebeuren. ­Dorian Van der Brempt van het Vlaams-­Nederlandse Huis DeBuren gaat om 10u in debat met Leen Laconte van Vlaams cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam, terwijl de Nederlandse consul-generaal P.J. Langenberg de verbale degens kruist met oud-redacteur Axel Buyse van De Standaard. Dit taalgebeuren vindt plaats in het cultureel centrum in de Pastoor de Katerstraat in Baarle. Het is gratis, maar reserveren is nodig.

De Baarlese schoolkinderen beleven op vrijdag 24 oktober nog een Grensincidentje met een heus jeugdboekenfeest. Meer info: 014-69.93.26 of www.grensincidenten.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio