Organisatie zet punt achter feestconcept

Organisatie zet punt achter feestconcept

Organisatie zet punt achter feestconcept

Turnhout - De Funky Fresh Nights zijn een vaste waarde in het Turnhoutse uitgaansleven. Maar de organisatoren zetten een punt achter het feestconcept na een zoveelste vechtpartij. “We konden de veiligheid van ons publiek niet meer garanderen”, zegt mede-organisator Maarten Smets.

Van de weinige dansfeestjes in Turnhout is er weer eentje weggevallen. De maandelijkse Funky Fresh Nights stoppen na een vechtpartij in Club 1900 op vrijdag 3 oktober. “We hebben het gevoel dat sommige mensen niet komen om te feesten, maar om te vechten”, zegt Maarten Smets, ook bekend als DJ Fonkee Monk, mede-organisatior van Funky Fresh. “We hadden al voor extra maatregelen gezorgd. Maar als de portiers zeggen dat ze het niet meer in de hand hebben, kunnen we niet anders dan stoppen.”

Softdrugs

De agressie ontstond vrijdag door een vraag van de portier om softdrugs buiten te houden. “Ik heb het zelf niet gezien, maar er zou heel extreem op gereageerd zijn. We hebben het feestje om half een moeten stilleggen, terwijl sommige mensen om twaalf uur nog zeven euro toegang hadden betaald. We denken eraan om voor die mensen iets terug te doen.”

Het was altijd dezelfde groep ­Marokkaanse jongens die voor problemen zorgde.
“Mensen raden ons aan om die groep te weigeren, maar achteraf is het heel moeilijk om te zeggen wie bij de vechtpartij betrokken was. We hebben ook geen zin om een bepaalde groep uit te sluiten. We hebben altijd opengestaan voor alle culturen.”

Gefrustreerd

Maarten Smets vindt het jammer dat de vooroordelen zo bevestigd worden. “Wij waren net het feest waar ze aanvaard werden. Allochtone jongeren testen heel hard, maar daar konden wij mee om. Blijkbaar gunt deze groep anderen geen plezier. Ik denk dat ze gefrustreerd zijn, maar dan nog valt dit niet goed te praten. Aan hun reacties op onze blog zie je ook dat ze geen zinnig argument kunnen bovenhalen.”

In Turnhout kan je wel nog veilig feesten volgens Maarten. “Je moet het niet veralgemenen. Ik kan alleen over dit feestje spreken en deze specifieke groep. En die heeft ons zwaar teleurgesteld.” Ook volgens de politie komen er niet al te veel vechtpartijen voor in regio Turnhout. “Elk weekend is er wel ergens een opstootje. Maar zware vechtpartijen zien we zelden.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio