Aannemer werf Prima-Lux failliet

Herentals - De werkzaamheden aan Prima-Lux lagen woensdag grotendeels stil nadat bruggen- en wegenbouwer Moens dinsdag failliet werd verklaard. Hoofdaannemer Stadsbader-Flamand bekijkt vandaag, donderdag met de curator hoe het verder moet.

Bouwbedrijf Stadsbader-Flamand gaf een deel van de opdracht voor de herinrichting van de omgeving Prima-Lux in onderaanneming aan de bekende bruggen- en wegenbouwer Moens uit Meise. Die legde dinsdag de boeken neer. Met het faillissement verloren 126 mensen hun job.

In Herentals verzorgde Moens onder meer de aanleg van de fiets­tunnels. In de aanstaande derde fase stond de onderaannemer met het opkrikken van de brug over het Albertkanaal in voor de hoofdklus. De start van die fase is gepland voor 4 november, maar het is nog onduidelijk of die termijn nu nog gerespecteerd kan worden.

“De belangrijke werkzaamheden die Moens verzorgde, liggen stil”, beaamt zaakvoerder Dominique Valcke van hoofdaannemer Stadsbader-Flamand. “Ook voor ons is het nog compleet onduidelijk wat er nu gaat gebeuren. We hebben morgen (vandaag, red.) een afspraak met de curator om de mogelijk­heden te bekijken.”

Stadsbader wil in ieder geval zo snel mogelijk de werkzaamheden hervatten. “Zijn de leveranciers en onderaannemers van Moens bereid om rechtstreeks met ons verder te gaan?”, vraagt Valcke zich af. “We weten nu niet welke afspraken daar gemaakt waren. Intussen kunnen we niets doen.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio