Spanjaarden winnen op een diefje van sterke Rode Duivels

Spanjaarden winnen op een diefje van sterke Rode Duivels

Spanjaarden winnen op een diefje van sterke Rode Duivels

Print
De Rode Duivels verloren hun 4e kwalificatiewedstrijd voor het WK in Zuid-Afrika met 1-2 van Europees kampioen Spanje. Wesley Sonck bracht zijn team al in de zevende minuut op voorsprong, maar een half uur later scoorde Iniesta de gelijkmaker. Een doelpunt van Fellaini werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. In de slotfase kopte Villa de Spanjaarden naar een zege.

Vertonghen: 'Het is echt verschrikkelijk'

Stijnen: 'Voor de tweede plaats nu'

De Duivels kwamen al na zeven minuten op voorsprong. Hoekschop, Kompany die via een mooie actie de bal voor doel gooide en Wesley Sonck, wie anders in deze WK-campagne, die het leer knap in de verste hoek binnenkopte: 1-0.
Voor de Séleccion was dit overigens de eerste tegengoal sinds de groepsfase van het afgelopen EK. Meer dan 710 minuten was Casillas ongeslagen, maar tegen Wesley Sonck uit Ninove kon hij niet op.

Spanje was duidelijk van slag: geen korte combinaties, geen snijdende passes, geen dodelijke versnellingen: de ploeg was bij momenten onherkenbaar. Tot Fellaini besloot om de Spanjaarden dan maar een handje te helpen. Hij speelde de bal pardoes in de voeten van Iniesta en wat de Catalaan op magistrale wijze uit zijn voeten toverde, dat kon geen enkele Belg nog afstoppen: 1-1.

Villa

Spanje leek opnieuw te gaan demonstreren na de pauze, maar na een Zidane-beweging van Vandenborre, overigens erg sterk tijdens de tweede helft, werd Fellaini onterecht afgevlagd voor buitenspel. De Belgen moesten even de voet van het gaspedaal halen en Vandereycken koos met de inbreng van Van Damme voor iets meer defensieve zekerheid. Toen heel België al klaar was om de stunt te vieren, deed Villa de Belgische hoop keihard uit elkaar spatten: 1-2.

Spanje gaat met de punten lopen en versterkt de leiderspositie in Groep 5. Voor de Rode Duivels zat er duidelijk meer in.

Peter Catthoor


Scheidsrechter: Ovrebø (Noo).
Toeschouwers: 45.888.
BELGIË: Stijnen, Vanden Borre (87' Gillet), Van Buyten (46' Daems), Simons, Kompany, Vermaelen, Vertonghen, Fellaini, Witsel, Defour (73' Van Damme), Sonck.
SPANJE: Casillas, Capdevila, Puyol, Juanito, Ramos, Senna, Xavi, Iniesta (85' Güiza), Cazorla (65' Xabi Alonso), Villa, Torres (16' Fabregas).
Doelpunten: 7' Sonck 1-0, 36' Iniesta 1-1, 88' Villa 1-2.

MEER VOETBALNIEUWS