Sociaal bloedbad: meer dan 1.000 Antwerpse banen weg

De financiële crisis is nu ook merkbaar in de bedrijven. De voorbije dagen gingen in de brede regio rond Antwerpen meer dan 1.000 jobs verloren. Vooral de Kempense bedrijven werden zwaar getroffen.

De ondernemingen zien hun bestellingen dalen en moeten ingrijpen. Herstructureringen worden dan omgezet in afvloeiingen, ontslagen of in het beste geval hertewerkstellingsmaatregelen. In de meeste bedrijven wordt gelaten gereageerd en proberen de vakbonden het ergste leed te verzachten.

Lees hieronder welke bedrijven in de Antwerpse regio werden getroffen en welke banen er precies op het spel staan. Lees hier ook 'Zeven magere jaren', het standpunt van redacteur Paul Geudens.

Kempense bedrijven

Bij Janssen Pharmaceutica in Beerse verdwijnen 154 functies . Zowel de vestigingen in Olen, Geel als Beerse worden getroffen. Er komt echter geen collectief ontslag en functies zouden worden herverdeeld. Lees hier meer.

Bij Daf Trucks in Oevel (Westerlo) worden 290 tijdelijke banen geschrapt. De personeelsinkrimping is een logisch gevolg van de productievermindering met tien procent. Lees hier meer.

Zinksmelterij Nyrstar gaat in België 205 banen schrappen. 155 ontslagen zullen vallen in de vestiging in Balen. De overige 50 banen sneuvelen in de vestiging in Overpelt. Lees hier meer.

Philips Lighting in ­Turnhout verlengt 160 contracten niet, het zou wel enkel gaan om aflopende tijdelijke contracten. De directie wijt de maatregel aan de economische malaise waardoor de producten marktwaarde verliezen. Lees hier meer.

Andere bedrijven

Bij het beeldvormingsbedrijf Agfa-Gevaert in Mortsel moeten in een termijn van drie jaar 300 werknemers weg. De groep wil wereldwijd zelfs 1.000 banen schrappen. De vakbonden zijn niet te spreken over deze onheilstijdingen. Lees hier meer.

Bij de vestiging van DuPont de Nemours in Mechelen verliezen 50 arbeiders hun baan. Volgens de directie is er sinds kort minder vraag naar autolak als gevolg van de slabakkende economie. Lees hier meer.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio