Steenkoolcentrale sluit volgend jaar

Mol - De steenkoolcentrale van Elektrabel in Mol sluit volgend jaar. De vijftig werknemers krijgen binnen Elektrabel een andere job.

“We sluiten de centrale ten vroegste eind volgend jaar”, zegt Peter Smets, verantwoordelijke van Elektrabel Kempen. “De vijftig werknemers weten dat al een paar maanden. We ontslaan niemand. De werknemers krijgen binnen het bedrijf een nieuwe job. Een deel is fin de carrière en die mensen stoppen samen met de centrale in Mol.”

Vlaams parlementslid Hans Schoofs (Open Vld) stelt zich vragen bij de sluiting. Hij vreest dat de gegarandeerde toevoer van elektriciteit in het gedrang komt. “De centrale beschikt over een gasturbine om de pieken in het verbruik op te vangen. Wat gaat daarmee gebeuren? Met het wegvallen van de centrale loopt onze regio misschien wel meer kans op een minder efficiënte elektriciteitsvoorziening bij een eventuele panne.”

Berichten over gevolgen voor de stroomvoorziening in de Kempen wuift Peter Smets weg. “Dat is vooraf bestudeerd en er zullen zich op dat vlak geen problemen stellen.” Over de toekomst van de site in Mol staat volgens Smets nog niets vast. “Wat er met de gasturbine en met de terreinen gaat gebeuren, weet ik nog niet.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio