Leerlingen ontvangen cadeaudoos van Japanse toeriste

Leerlingen ontvangen cadeaudoos van Japanse toeriste

Leerlingen ontvangen cadeaudoos van Japanse toeriste

Print
Temse - De zesdeklassers van de vrije basisschool Temse - Velle zijn wereldberoemd. Op een uitstap in Brugge spraken de leerlingen toeristen van over de hele wereld aan, vroegen hun adres en stuurden hen een kaartje met de vraag om iets terug te sturen. De school krijgt nu post van over de hele wereld, vanuit Japan kwam zelfs een doos lekkers toe.

“Toen we half september naar Brugge gingen op leeruitstap, kregen we allemaal opdrachten”, vertellen de leerlingen. “Op de Grote Markt moesten we toeristen aanspreken. We vroegen hen of ze hun adres op een kaartje wilden schrijven. Kaartjes die we zelf hadden gemaakt, en die we ter plaatse op de post deden. We vroegen ook of ze ons iets wilden laten weten wanneer ons kaartje bij hen in de bus viel.”

Het bleef een paar weken stil, maar sinds een paar dagen brengt de postbode kaartjes van over de hele wereld naar de school in Velle. “Uit Nederland, Spanje en Mexico kregen we al reacties”, zeggen de zesdeklassers enthousiast. “Maar het toppunt was toch wel een doos vol lekkers en speelgoed, die helemaal uit Japan kwam.”

Japanse krant

Marie-Justine Smets, Justine Van Cauter, Famke Lardenoit en Lise Smagghe glunderen. Zij waren het die Yukiko Asakawa aanklampten, de afzender van het cadeau. “Dat was niet zo gemakkelijk, want die mevrouw sprak niet veel Engels. Maar uiteindelijk lukte het toch, met ons Engels en wat handgebaren.”

En wat zit er in de doos? “Chips, koekjes, thee, cake, een poppetje, een Japanse krant, een lampion,...”, sommen de scholieren op terwijl ze in de doos graaien. “En de snoep mogen we allemaal opeten.”

Iets terug

Leuk, maar er is meer. “We doen daar ook iets mee in de lessen”, zeggen juffen Veronique en Kelly. “Misschien dat we een Japanse dag organiseren, en bij aardrijkskunde zetten we al die afzenders op de kaart.”

De leerlingen zijn Yukiko Asakawa, een dokter, enorm dankbaar, en willen ook iets in ruil doen. “Ze heeft ons uitgenodigd om naar Japan te komen, maar dat zal niet gaan. We sturen wel zelf een doos op, met allemaal lekkere Belgische producten. En deze krant steken we er ook bij, natuurlijk. Zo kan mevrouw Asakawa zien hoe blij we zijn.”

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio