Bende tieners bedreigt toekomst Luchtbalboys

Bende tieners bedreigt toekomst Luchtbalboys

Bende tieners bedreigt toekomst Luchtbalboys

Print
Antwerpen - Vijf politieagenten voor de deur en naast het speelveld. Zo’n ordemacht is tegenwoordig nodig om de vrede te handhaven tijdens wedstrijden van een vierdeprovincialer. Althans bij Luchtbalboys, dat al maanden wordt geterroriseerd door een groep allochtone jongens.

Lees hier 'Een lesje in diversiteit', het standpunt van de redacteur Lex Moolenaar.Voorzitter Roger Besseleers kan er niet meer tegen. Al vijftien jaar slooft de 53-jarige Wilrijkse politieagent zich uit om de jeugd van de Luchtbal comfortabel te laten voetballen op het veld met de bijbehorende chalet aan de Columbiastraat. En nu heeft hij geüniformeerde collega’s nodig om te ontkomen aan de terreur van dertig tot veertig buurtjongeren.

“Vorig seizoen is het begonnen”, vertelt Besseleers. “Die jongens rijden gewoon op hun fiets langs het loket, zonder te betalen. Ze dagen de supporters uit, richten vernielingen aan en lopen zelfs het speelveld op. Herhaaldelijk heb ik de politie laten komen, maar dat maakt allemaal geen indruk op die gasten. Hun wangedrag wordt steeds driester.”

Marrokaanse origine

Besseleers wil het niet gezegd zien, maar de jongeren zijn allemaal tieners van Marokkaanse origine. “Onze club telt zelf spelers van achttien nationaliteiten en dat zorgt absoluut niet voor problemen. Ik zou alleen wat meer hulp willen van de ouders, bijvoorbeeld om de spelers mee te vervoeren naar uitwedstrijden, want soms rijd ik drie keer op en neer.”

Afgelopen week liep het pestgedrag van de bende jongeren volledig uit de hand. “Drie keer heb ik de politie moeten laten komen, want die jongens beginnen nu ook jeugdwedstrijden en trainingen te verstoren. Als dit niet stopt, dan doek ik de club op. Dat zou vreselijk jammer zijn voor onze honderd spelers en voor de supporters, maar ik raak stilaan uitgeput."

Politie grijpt in

Als de nood het hoogst is, is de redding nabij. Gisteren zorgden vijf agenten voor de ordehandhaving van de thuiswedstrijd van Luchtbalboys tegen Borsbeek. De bewuste jongeren volgden de ontwikkelingen aan de overkant van de straat en dropen toen af.

En daar blijft het niet bij. “Maandag (vandaag, red.) komen de Voetbalcel, politiezone Noord en de cel Diversiteit samen om de zaak te bespreken”, belooft korpschef Eddy Baelemans. “We kunnen niet voor elke training vijf agenten sturen, maar we gaan Luchtbalboys wel in de gaten houden zolang de problemen blijven duren.”

Ook op het kabinet van schepen van Sport Ludo Van Campenhout wordt de zaak van nabij gevolgd. “Luchtbalboys doet prachtig sociaal werk bij de opvang van probleemjongeren”, zegt kabinetsmedewerker Davy Brocatus. “Daarom zetten wij de problemen van de club ook meteen op de agenda. Misschien is het mogelijk om dit op te lossen in samenwerking met de mensen van het buurttoezicht.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio