VlaamsProgressieven wil front vormen met sp.a

VlaamsProgressieven wil front vormen met sp.a

VlaamsProgressieven wil front vormen met sp.a

Print
De meerderheid van de leden van VlaamsProgressieven (ex-Spirit) hebben zich uitgesproken voor een voortzetting van het kartel met sp.a. De Antwerpse vleugel was nochtans tegen het kartel.

Op de ledenvergadering in de KUB in Koekelberg schaarden drie vierden van de aanwezigen zich achter het advies van de partijraad om het kartel voort te zetten. Voorzitter Bettina Geysen (foto) ziet in dat resultaat een duidelijk aanwijzing dat de partijleden ervoor kiezen een blok te vormen tegen de rechtse patijen.

Progressief front

"Op een moment dat de peilingen aangeven dat de rechtse partijen dienen als stofzuiger van de antipolitieke gevoelens, is het belangrijk dat progressieven front vormen. Wij gaan voor een sterke inhoud en zullen ons blijven verzetten tegen de verrottingsstrategie waar populistische partijen garen uit spinnen", legde Geysen uit.

VlaamsProgressieven wil de volgende weken en maanden wel nadrukkelijk aanwezig zijn in het straatbeeld en lanceert daarom een nieuwe krant, genaamd 'Extra Kracht'. De eerste editie behandelt het thema wonen, de volgende zullen gaan over koopkracht, onderwijs, mobiliteit en werken.

Sociale en efficiënte voorstellen

"Wij willen ons duidelijk profileren als de partij die sociale én efficiënte voorstellen naar voor schuift. Nu de keuze voor het kartel een feit is, kunnen we met extra kracht ons VlaamsProgressief programma verspreiden", verduidelijkte Bettina Geysen.

.

Nu in het nieuws