"Wereldwijde financiële crisis wordt gezamenlijk aangepakt"

Wereldwijde financiële crisis wordt gezamenlijk aangepakt

"Wereldwijde financiële crisis wordt gezamenlijk aangepakt"

Print
Na de bijeenkomst van een top van de G7 in Washington is duidelijk geworden dat de wereldwijde financiële crisis gezamenlijk en supranationaal zal worden aangepakt. Dezelfde toon weerklonk op de Frans-Duitse top in Parijs.

"Ik ben ervan overtuigd dat ’s werelds grootste economieën deze crisis het hoofd kunnen bieden", sprak George W. Bush bij aanvang van de gesprekken die hij had met de ministers van Financiën van de zeven rijkste industrielanden (G7). "De wereldeconomie zal er sterker uitkomen."

Renteverlaging

"We zijn ons allemaal bewust dat het om een ernstige wereldwijde financiële crisis gaat", verduidelijkte Bush na afloop. "We moeten er op letten dat acties in het ene land de toestand in een ander land niet ondermijnen. De renteverlaging van vorige week is een goed voorbeeld van hoe het moet."

Stabiliseren en herstellen

In een gezamenlijke mededeling stelde de G7 dat ze zich zullen engageren "om te blijven samenwerken om de financiële markten te stabiliseren en de kredietstroom te herstellen om de wereldeconomie te ondersteunen."

Ook Frans president Sarkozy en Duits bondskanselier Angela Merkel pleiten voor "een gezamelijke (Europese) reactie op de financiële crisis." Morgenavond is er in Parijs een spoedzitting van de staatshoofden en regeringsleiders van de Eurozone. Sarkozy stemde de violen ook met Brits premier Brown.

.

Nu in het nieuws