Guido Belcanto biecht stiekem plasje op in ‘De Laatste Show’

Bijzonder grappig moment donderdag in de talkshow ‘De Laatste Show’: zanger Guido Belcanto die opbiecht dat hij ooit stiekem in een fles urineerde toen hij in de koker van Eén-quiz ‘De Pappenheimers’ zat.

wverhaert

Aan het begin van die populaire quiz zitten drie bekende Vlamingen in een afgeschermde koker. De kandidaten moeten hun identiteit raden. “Ik moest een kwartier in die koker blijven”, zegt Belcanto.

Bekentenis onder lichte dwang

“Maar ik moest heel dringend naar het toilet en kon er echt niet uit. Ik had de keuze: in mijn broek plassen of in de plastic fles die er stond. Ik heb dan maar mijn rug naar het cameraatje gekeerd, mijn behoefte gedaan in die fles en me er verder niks van aangetrokken.”

Belcanto deed zijn bekentenis onder lichte dwang van gastvrouw Frieda Van Wijck, die ermee dreigde de opnames te laten zien. “Dat had ik eerst niet begrepen”, zegt Belcanto. “Spijtig, anders had ik het niet verteld en moesten ze de beelden maar tonen. Daar zou heel Vlaanderen over spreken. Dat zou pas publiciteit opleveren voor mijn nieuwe cd.”

"Niet vervelend"

Belcanto vond het helemaal niet vervelend dat hij op tv met het voorval werd geconfronteerd, zegt hij. “Waarom zou ik? Ik ben toch ook openhartig in mijn liedjes. Ik vind het gewoon een grappige anekdote.”

Als hij een nieuwe uitnodiging krijgt voor ‘De Pappenheimers’ zal hij die met plezier aanvaarden, aldus de helmboswuivende bard.